
Jocul de fotbal este un sport de echipă. Echipele pot avea până la unsprezece jucători pe teren. Dintre aceștia, cel puțin un jucător trebuie să fie portar. Numărul de jucători din fiecare poziție depinde de stilul de joc pe care îl joacă echipa. De exemplu, un joc mai ofensiv va avea mai mulți atacanți decât apărători. Pe de altă parte, un joc mai defensiv va avea mai mulți apărători. Deși jucătorii vor petrece adesea cea mai mare parte a jocului într-o singură poziție, ei pot alterna oricând între diferite poziții.
Jocul este oficiat de un arbitru. Arbitrul este însărcinat cu luarea deciziilor cu privire la joc și este și cronometrul oficial. Doi arbitri asistenți îl ajută. Uneori, un al patrulea arbitru este prezent pentru a le anunța spectatorilor și jucătorilor când se anunță o oprire.
Există 17 legi ale jocului. Aceste legi sunt concepute pentru a asigura jocul corect și pentru a proteja jucătorii. Jocul a început în America în anii 1830 și acum este jucat în peste 55 de țări. Multe dintre aceste țări îl consideră sportul lor național. Un meci de fotbal constă din două reprize de 45 de minute. Pentru fiecare gol, se acordă un punct echipei care îl marchează.
Jocul de fotbal are o istorie interesantă. Grecii au jucat un joc numit „Harpston”, care înseamnă „a propulsa înainte”. Când a fost dus în Anglia de către romani, fotbalul se juca cu mult mai mult joc de picioare și îndemânare. Datorită adăugării mâinilor și picioarelor, i s-a dat numele de fotbal. La 26 octombrie 1863, unsprezece cluburi de fotbal amatori din Londra au format Asociația de Fotbal din Londra, care a devenit organul oficial de conducere al jocului.
Verifica si: https://www.r-gol.com/ro/crampoane-mixuri-fotbal